Grønt Kvinnenettverk har fått nytt styre!
På Miljøpartiet De Grønnes landsmøte 6.-8. mai 2022 ble det valgt nye styremedlemmer til Grønt Kvinnenettverk! Styremedlemmene er valgt for en periode på ett år, og her kan du lese mer om dem!
På Miljøpartiet De Grønnes landsmøte 6.-8. mai 2022 ble det valgt nye styremedlemmer til Grønt Kvinnenettverk! Styremedlemmene er valgt for en periode på ett år, og her kan du lese mer om dem!
Leder, Katrine Nødtvedt, f. 1990, Vestland. (Gjenvalg/ikke på valg)
Katrine Nødtvedt er oppvokst og bosatt i Bergen. Hun er utdannet psykolog, og holdt på med en doktorgrad ved Norges handelshøyskole før hun ble utnevnt som byråd for kultur, mangfold og likestilling i Bergen i 2019. Hun har et stort engasjement for inkludering og likestilling, og ønsker å jobbe for økt fokus på disse temaene både internt og eksternt.
Katrine ble valgt som leder for 2 år på landsmøtet i 2021.
Nestleder, Anne-Sofie Ower Markant, f, 1980, Viken (gjenvalg, ny rolle)
Anne-Sofie er oppvokst i Skedsmo kommune. Gift, har 3 barn. Gjennom sitt daglige virke har hun med seg kunnskap om finans, personlig økonomi. Hun tar en master og management på BI ved siden av jobben som finansrådgiver i SpareBank 1 Østlandet. Hun sitter nå i Lillestrøm kommunestyre og i hovedutvalg for kultur. Antirasisme, feminisme og likestilling er hennes fremste hjertesaker. Anne-Sofie har alltid vært opptatt av mangfold og inkludering og ønsker å jobbe for et samfunn, hvor det skal være lettere å være annerledes.
Farida Ahmadi, f. 1957, Oslo (gjenvalg)
Farida bor på Tøyen i Oslo og kommer opprinnelig fra Afghanistan, hvor hun kjempet mot den Sovjetiske okkupasjonen, og ble torturert i fangenskap. Hun har en faglig bakgrunn fra antropologi og medisin. Farida har en svært god i innsikt i miljøer for kvinner med minoritetsbakgrunn i Norge. Hun har skrevet boken Tause Skrik, som er oversatt til flere språk. Boken handler om innvandrerkvinners hverdagsliv med bl.a problematikk knyttet til å finne jobb, og opplevelsen av å ikke bli hørt. I tillegg til å skrive bøker jobber Farida som foredragsholder, og hun er en av lederne av gruppen Global Defence of Human Recognition in Afghanistan.
Nikki Schei, f. 1962, Viken (gjenvalg)
Nikki har vært medlem i MDG siden 2010. I 2012 ble han valgt inn i partiets første sentralstyre. Fra 2014 har han vært medlem i styret i Grønt Kvinnenettverk, i forskjellige roller som nestleder, generalsekretær og i de siste årene som styremedlem. Nikke sitter i kommunestyret i Bærum og som medlem på fylkestinget i Viken. Nikki står for kontinuiteten i GK og vil fortsette å utvikle GK som en dynamisk politisk gruppe i partiet. Med solid praktisk politisk erfaring og sammen med et nytt styre kommer Nikki til å bidra til å løfte GK videre. Nikki har tidligere fungert både som nestleder og leder av GK, og bringer med seg mye kunnskap og erfaringer. Han har et stort engasjement for likestilling og solid bakgrunn fra utøvende politikk.
Maria Thomassen, f. 1993, Vestland (ny)
Maria er en person som fort blir engasjert i mange saker. Hun er utdannet økonom og tar nå master i sosiologi ved UIB. Samtidig jobber hun som forskningsassistent på Høyskolen på Vestlandet. Maria sitter i formannskapet og kommunestyret i Øygarden kommune utenfor Bergen. Hun har en datter på 9 år og bor i kollektiv. Maria er generelt veldig bevisst og engasjert i og rundt feministiske problemstillinger og utfordringer.
Danielle Johanna Hansen, f. 2000, Nordland (gjenvalg)
Danielle har engasjert seg i GU og MDG siden 2016. Hun har samtidig jobbet mye innen naturvern, solidaritet og kultur. Hun vokst opp i Salten, og bor nå i Bodø, der hun er aktiv i lokalpolitikken som førstevara til Bystyret, innenfor brukermedvirkning ved Nordlandssykehuset. Hun jobber også som barnehageassistent.
Stine Børø Szell, f. 1991, Trøndelag (ny)
Stine er bystyrerepresentant for MDG Trondheim, og representerer partiet i Arbeids- og sosialkomiteen. Komiteen tar for seg mange av de temaene som Stine er opptatt av, som human rus- og flyktningepolitikk, sosial utjevning og styrking av minoriteters rettigheter.
Stine jobber som realfagslærer på en ungdomsskole i Trondheim, og er opptatt av at alle skal føle seg trygge og lytta til, spesielt når det gjelder tema som seksualitet og kjønnsidentitet. Stine ønsker å jobbe frem en grønn feminisme som alle kan føle seg hjemme i.
1.vara Hilde Lisbeth Strand, f, 1972, Troms (gjenvalg)
Hilde er 47 år og bor i Skrolsvik på Senja med samboer og tre sønner på 14, 18 og 20 år. Hun jobber som kontaktlærer for 9. og 10. klasse. Hilde har vært tillitsvalgt i utdanningsforbundet de siste 10 årene.
Hun har hovedfag i filosofi og har tatt fordypning i økofilosofi ved UiT. Startet opp lokallaget MDG Senja mars 2019. Sitter i utvalg for samfunnsutvikling i kommunestyret. Som lærer brenner hun spesielt for skolepolitikk og oppvekst samt kosthold. Hun er også veldig opptatt av kjønnsmangfold og har et dypt engasjement for kulturpolitikk.
2.vara Anna Sambor, Vestland (ny)
Anna er 27 år gammel, kommer fra Zakopane i Polen og bor i Høyanger. Hun har en mastergrad i nordisk språk og litteratur. Anna har vært frivillig i Dyrebeskyttelsen, hjelpelærer i norsk for voksne innvandrere og medlem av fagutvalg og programutvalg ved Universitetet i Bergen. Hun har også vært aktiv ved organiseringa av demonstrasjoner til støtte for polske kvinner sin situasjon. Anna ønsker å være et levende eksempel på at førstegenerasjons innvandrere kan og bør inkluderes i lokalpolitikken. Anna er styremedlem i Sunnfjord MDG og aktiv i fylkesstyret i MDG Vestland, særlig i mangfoldsgruppa. Hun har vært med på å utforme mangfoldsstrategien til GU og er medlem av 8. mars-komiteen i Sunnfjord. Hun er opptatt av grønnere bysentrum, styrking av distrikta i nasjonal politikk og av klokere, mer bærekraftig bruk av vestlandske naturressursar. Anna jobber nå som engasjert bibliotekar i Høyanger, hvor hun bor med samboer og katt.
3.vara Marte Dønnum, f. 1986, Viken. (ny)
Marte bor i Ullensaker, er utdannet adjunkt og arbeider på en barneskole i Gjerdrum. Hun har 2 unge gutter og er engasjert i skolepolitikk, kvinnesaker og sosial utjevning. Marte har erfaring fra styrearbeid i Ullensaker MDG, samt som tillitsvalgt blant pedagogstudentene og Utdanningsforbundet.